Föreläsning

Självklart är du unik

2022-10-11 18:00 - 20:00

Folkets hus / Norra Strömgatan 9, 441 31 Alingsås

Boka biljetter

Om föreläsningen

Tommy Mäkelä, som har diagnosen Aspergers syndrom och ADHD, berättar på ett inspirerande sätt om lösningar för att övervinna hinder och klara vardagen trots de svårigheter som hans funktionsnedsättning innebär.

I föreläsningen får du följa med genom Tommys liv; hans upp- och nedgångar och erfarenheter av samhället, medmänniskor och en mamma som slagskämpe för sin son. Du kommer även få ta del av intervjuer med människorna som gjort skillnad och hur det kan vara att axla denna inte alltid så lätta roll.

Föreläsningen belyser på ett unikt sätt perspektivet som medmänniska och ger praktiska råd till alla som kommer i kontakt med barn, ungdomar eller vuxna som har Aspergers syndrom och/eller ADHD.

Till föreläsningen finns även en liten inspirationsbok i reseformat. Den innehållet tankeväckande citat från Tommy utifrån olika delar av hans liv. På varannan sida lämnas även utrymme till dig att reflektera kring citaten och bidra med dina egna tankar. Kanske känner du igen dig i Tommys tankar? Förhoppningsvis känner dig mindre ensam i hur det är att vara unik, och mer inspirerad och motiverad till att använda dig av det som en styrka.  

Om Tommy Mäkelä

Under hela sin uppväxt hade Tommy Mäkelä svårt med det sociala samspelet. Han var hyperaktiv och hamnade ofta i konflikter med elever och lärare. Engagerade föräldrar, lärare och skolledare kunde med tiden ge Tommy det stöd som behövdes för att han skulle klara sin skolgång.

Som tioåring började Tommy träna hockey, trots avrådan från läkare som menade att hans svårigheter skulle orsaka problem i en lagidrott. Hans kampvilja och energi på hockeyplan gjorde honom snabbt till en framgångsrik spelare och som ung tonåring blev Tommy erbjuden att spela hockey i USA.

I dag är Tommy 38 år, gift familjefar till två flickor och föreläsande entreprenör.

Som representant i organisation VÅGA SATSA VINN delar han med sig av sina erfarenheter, vad som hjälpt och stjälpt på vägen och om lösningarna för att övervinna hinder.
Ingen lätt situation, men Tommy har fixat det.

Omdömen

Framgångssagan är din egen, din mammas, din personliga assistents och din skolas. Jag vill tillägga att du presenterade den på ett tilltalande och generöst vis och jag hoppas att många inom skolans och socialtjänstens världar vill ta del av den.
Kjell Modig, Psykiater, tidigare chefsöverläkare psykiatriska kliniken Kungälvs sjukhus
.
+ + + + +


Få kan som Tommy beskriva hur det är möjligt att använda sina erfarenheter av utanförskap och utmaningar till att skapa förändring. Genom mod, öppenhet, humor och klarsynthet får han sina lyssnare att utmana sina befintliga synsätt. Tommy är den mest optimistiska och positiva person jag mött och det har gjort att han river hinder och öppnar möjligheter och samverkan.
Marie Söderman, F.d HR ansvarig, Affärsområde omsorg, Team Olivia
.

+ + + + +


Tommys drivkraft visar att det går att komma långt trots tuffa förutsättningar.
Niklas Ivarsson, F.d. Global Head of Licensing, Spotify och Tommy mentor.
+ + + + +

Tommy Mäkelä har en unik förmåga att se styrkor i olika och unika personligheter. Underbart att Tommy sprider den förmågan i sina föreläsningar.
Stefan Engeseth, Föreläsare, författare, konsult, VD DetectiveMarketing.com™
.
+ + + + +


Tommy är en fullständig unik föreläsare som inte lämnar någon oberörd.
Hans budskap har både djup och
tyngd.

Våga vara den du är och var stolt över detta
.
Per Lange
, Föreläsare och grundare av Baaboom.
+ + + + +


Tommy Mäkelä gav mig en fantastisk inblick i hans resa vilket inspirerade mig otroligt mycket. Han har en förmåga att fånga publiken med sin berättelse och lyckas hitta en naturlig koppling till lärande, personlig utveckling och att bestämma sig för att lyckas med sina mål även när det är svårt. Jag rekommenderar verkligen att alla får ta del av Tommys berättelse för att själva få en förståelse hur man kan vända tuffa förutsättningar till en fördel för arbetsmarknaden.
Catrin Wirfalk, Styrelseproffs och fd. VD på Speed Group AB
.

+ + + + +


OBS!   Bokningar är bindande, men biljetter kan överlåtas.

Folkets hus, Norra Strömgatan 9, 441 31 Alingsås

Tipsa en vän
Kontakta arrangören